Amstelveen - Ook deze winter stelt gemeente Amstelveen weer gratis strooizout beschikbaar aan inwoners. Per huishouden kan 5 kilo gratis strooizout worden opgehaald bij het afvalbrengstation in Amstelveen Zuid, of bij de gemeentewerf aan Escapade in Amstelveen Noord.

Inwoners dienen zelf een emmer of een stevige plastic zak mee te nemen die ze gratis kunnen laten vullen. Met het strooizout kunnen ze deze winter het eigen terrein  strooien bij gladheid, maar de gemeente wil met de uitdeelactie inwoners vooral ook een impuls geven om gladheid op de stoepen grenzend aan hun woning te bestrijden.

Ophalen

De gemeente kan bij ernstige gladheid of sneeuwval namelijk onmogelijk alle stoepen en straten in Amstelveen bestrijden en doet daarom een beroep op inwoners. Het gratis strooizout kan worden oogehaald bij het Afvalbrengstation aan de Grutterij 26 (maandag tot en met zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur) of bij Escapade 2 (maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur).

Extra capaciteit

De gemeente heeft na de hevige sneeuwval afgelopen winter besloten de capaciteit van de gladheidsbestrijding in Amstelveen op te schalen.  Bij extreme weersomstandigheden kan de gemeente vanaf dit winterseizoen direct extra materieel en mensen inzetten om wegen begaanbaarder te houden, door een contract te sluiten met een aannemer de gladheidbestrijdingsdienst kan bijstaan met zes tractoren (en bemensing) om extra te strooien en sneeuw te schuiven. Reacties