Amstelveen - Betrokkenen bij het project Nooit meer teruggekomen - over slachtoffers, Jodenvervolging en verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Amstelveen - zijn op 7 mei 2018 bijeengekomen. 

In de bijeenkomst gaf wetenschappelijk onderzoeker Bart Wallet een update over de huidige stand van zaken, praatte projectmanager Hugo van der Kooij de groep bij over de ontwikkelingen rond het project en ook werden diverse verhalen uitgewisseld.

Voor de bijeenkomst waren uitgenodigd Annemiek van der Hell (Windmill Film), Mart Benders (Open huizen), Edu Dumasy (Ontmoeten en Herdenken), Frank Kuyper (Amstelveen Oranje), Hugo van der Kooij (Nooit meer teruggekomen), Anneke Bulk (Vereniging Historisch Amstelveen), Bart Wallet (hoogleraar  VU en UvA) en Andre Gerritsen (Amstelveenz).

Hugo van der Kooij informeerde de groep dat er weer volop aan het project wordt gewerkt, nadat enige vertraging was opgelopen door het vertrek van burgemeester Mirjam van ’t Veld en het beschikbaar krijgen van extra budget voor wetenschappelijk onderzoek.

Bart Wallet is volop bezig met onderzoek en David Serphos heeft inmiddels tal van levende getuigen gesproken. Op de bijeenkomst werd ook geconstateerd dat er uit diverse hoeken veel belangstelling is voor het historisch besef in Amstelveen, onder andere door de heruitgave van het boek Jaren van verduistering, de discussie rond de Amstelveense  bunker en het behouden van het sjoel-gebouw in Amstelveen Noord en de oprichting van het Comité Koen.Reacties

Locatie