Amstelveen - Tijdens een bijeenkomst over historisch besef op 11 juli 2018 in de Amsteltuin zijn veel ideeën opgehaald. Zo’n veertig aanwezigen bogen zich over verschillende onderwerpen.

Na een plenair gedeelte ging iedereen in drie groepen uiteen om te praten over Educatie, Initiatieven en de Randwijcklaan 13. Burgemeester Bas Eenhoorn, wethouders Floor Gordon, Marijn van Ballegooijen en verantwoordelijk wethouder Herbert Raat waren aanwezig. Om zo namens het college het belang van de bijeenkomst te benadrukken.

Wethouder Welstand en Monumenten Herbert Raat: “Dit is wat ons betreft een startbijeenkomst. Voordat we beleid ontwikkelen zijn we nu eerst in gesprek gegaan met alle deskundigen en betrokkenen op dit gebied. Het was een geslaagde middag. Dankzij deze participatie wordt de gemeente geholpen bij de uitwerking van een cultureel programma over de historie van Amstelveen. We gaan de komende tijd aan de slag om alles op een rijtje te zetten en hier een vervolg aan te geven.”

Uit de bijeenkomst kwam onder andere naar voren om bij een volgende sessie leerkrachten van basisscholen en geschiedenisdocenten van middelbare scholen te betrekken. Maar ook samenwerking tussen de verschillende organisaties en het met elkaar in contact blijven werd benoemd. Doel van de bijeenkomst was het versterken van het huidige aanbod en het belang van het lokale (culturele) erfgoed nog beter op de kaart te zetten. Onder andere de Vereniging Historisch Amstelveen, Stichting Amstelveen Oranje en de ‘Sjoelgroep’ waren aanwezig.

De projectgroep Nooit meer teruggekomen kijkt terug op een geslaagde middag waarbij de kennismaking tussen Amstelveense erfgoed-liefhebbers centraal stond. Omdat er veel suggesties en ideeën zijn gedaan die verdere aandacht nodig hebben, wordt  in de tweede week van oktober nogmaals twee werkgroepen bij elkaar geroepen. Eén om de plannen voor de Randwijcklaan 13 te concretiseren en één om de behoefte rond een educatief lesprogramma in kaart te brengen. Hierbij sluit ook het onderwijs aan.

Een impressie van de bijeenkomst Historisch Besef is ook te zien in een gemeentelijk filmpje op YouTube: klik hier.Reacties

Locatie