Amstelveen – [Update: de hond is terecht] Een Mechelse herder is vanmiddag zoek geraakt in het Amsterdamse bos en heeft het op een rennen gezet: de viervoeter met de naam Roxy werd voor het laatst enkele kilometers verderop gespot op de Hollandse Dijk, bij de gemeentegrens tussen Amstelveen en Uithoorn.

De 2-jarige Roxy werd na haar vermissing in het Amsterdamse bos onder andere rennend gespot op de Bovenkerkerweg richting Uithoorn, waarna ze op de Hollandse Dijk en nabij het Libellenbos in Uithoorn voor het laatst is gezien. 

De Dierenambulance meldt dat daarna ieder spoor ontbreekt en houdt er rekening mee dat de hond mogelijk oververhit kan zijn geraakt door het lange rennen. Naast de Dierenambulance heeft ook DogSearch een oproep gedaan.

flyer.jpg

 

Roxy heeft sindskort haar thuisbasis in De Kwakel, nadat haar mand daarvoor in een woning aan het Amstelplein in Uithoorn stond. Ze is schuw en eenkennig en dus moeilijk te pakken te krijgen: mensen die haar zien wordt verzocht de viervoeter niet zelf te benaderen maar direct telefonisch hulp in te schakelen.

Zie ook onderstaande post van de Dierenambulance voor meer informatie:Reacties