Amstelveen - De politie is op zoek naar getuigen van een dumping van een grote container met drugsafval aan Langs de Akker in Amstelveen. De container met gevaarlijke inhoud werd gisteren ontdekt door een medewerker van de gemeente Amstelveen.

De grote IBC-container lag in de bosjes niet ver van het volkstuinencomplex, met een laagje stinkende vloeistof erin. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer concludeerde uit metingen dat het om gevaarlijk en schadelijk drugsafval ging. De brandweer heeft eveneens gecheckt of de stof de grond is ingegaan. Dit bleek niet het geval.  

Vermoedelijk in het donker gedumpt

Team Milieu van de politie doet onderzoek naar de herkomst van het drugsafval en zoekt getuigen. Specialisten van Forensische Opsporing hebben in een onderzoek gisteren diverse sporen veilig gesteld, maar de onderzoekers hopen er achter te komen hoe lang de container daar heeft gelegen en waar hij vandaan komt en roept daarbij de hulp in van getuigen. Vermoed wordt dat de dumping in de donkere uren heeft plaatsgevonden, omdat illegale dumpingen vinden vaak plaats in het donker.

Iets verdachts gezien?

‘Mogelijk zijn er mensen die in de avonden en nachten voor woensdag 15 september iets verdachts hebben gezien, zoals verdachte voertuigen in de omgeving van de Langs de Akker, roept de politie op. Mensen die meer weten wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via het telefoonnummer 0800-7000. Ook kunnen mogelijke (dashcam-)beelden of tips online gedeeld worden met het onderzoeksteam via een tipformulier op de website van de politie (klik hier).

Schadelijk voor mens, dier, natuur

Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien.Reacties