AMSTELVEEN - Stichting Amstelveen Oranje is in 2015 gestart met het project ‘Nooit meer terug gekomen’. Voor dit project is de stichting op dit moment op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over persoonlijke ervaringen, getuigenissen of gebeurtenissen rond het thema ‘wegvoering van Amstelveners’.

Project
Dit meerjarige project vraagt aandacht voor de achtergrond van, uit Amstelveen (Nieuwer Amstel) weggevoerde burgers, met name Joden en mensen uit het verzet, tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Deze duistere periode in de Amstelveense geschiedenis wordt aan de hand van o.a. verhalen, artikelen, persoonlijke getuigenissen en foto's op deze manier door de stichting zichtbaar gemaakt.

Verhalen doorgeven
Amstelveen Oranje wil met het vertellen en doorgeven van dit verhaal aan volgende generaties bijdragen aan een zinvolle maatschappelijke discussie over (het voorkomen van) discriminatie, uitsluiting en vervolging en het belang aangeven van het werken aan een samenleving waarin vrijheid en verbinding centraal staan.

Oproep
Om goed onderzoek te doen is Amstelveen Oranje op zoek naar verhalen. 'Wij zijn op zoek naar mensen die ons meer kunnen en willen vertellen over persoonlijke ervaringen, getuigenissen of gebeurtenissen rond het thema van de wegvoering van Amstelveners', zo staat er op de website te lezen.

'Kunt u ons hiermee helpen? Kent u nog mensen of verhalen over Joodse medeburgers, over personen uit het verzet of onderduikverschaffers in Amstelveen? Neem dan contact op met projectleider Hugo van der Kooij, hvdkooij@ziggo.nl of 0651263302.'Reacties

Locatie