Amstelveen - Het verkeersteam (VHT) van de politie Amsterdam heeft dinsdagavond tijdens een controle in de omgeving van de Beneluxbaan in Amstelveen flink wat bekeuringen uitgeschreven en een persoon aangehouden die onder invloed was van cocaïne.

De politieactie richtte zich op afleiding in het verkeer en gevaarlijk (rij)gedrag. Er werd liefst twintig keer proces verbaal opgemaakt voor allerlei misstanden bij verkeersdeelnemers.

Diverse weggebruikers werden op de bon geslingerd voor niet handsfree bellen en ook werden bonnen uitgedeeld voor het niet dragen van een helm en te donkere raamfolie.

De politie doorzocht bij de controle ook een voertuig van een verdachte bestuurder. Daarbij werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De bestuurder testtte positief op het gebruik van cocaïne en werd daarop in de boeien geslagen.

Volgens de politie laat het flinke aantal bekeuringen de noodzaak zien van dergelijke acties. Het verkeersteam kondigt dan ook aan vaker soortgelijke acties te gaan uitvoeren.Reacties