Amstelveen - Bij het scholencomplex aan Orion in de wijk Middenhoven heeft de gemeentelijk dienst Handhaving vanmiddag weer controles uitgevoerd vanwege het hardnekkige aso-gedrag van sommige ouders die kinderen komen ophalen/wegbrengen met de auto.

Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) kwam vanmiddag zelf een kijkje nemen en was verrast over het aso-gedrag van sommige ouders/verzorgers, die poogden hun auto vrijwel letterlijk 'voor de deur' te parkeren of op plekken neer te zetten waar dat niet mag.

Onbegrijpelijk

De gemeente had aan beide zijden van Orion handhavers neergezet, vanwege het aanhoudende aantal klachten over wildparkeerders en asociaal verkeersgedrag, sinds het schoolseizoen weer begonnen is. Die klachten komen uit de buurt, maar ook van ouders die zich wel aan de regels houden.

Dat sommige ouders/verzorgers het nog altijd niet nauw nemen met de verkeersregels en veiligheid van kinderen, ondervond Raat live. Hij noemt het onbegrijpelijk: 'De meeste mensen draaide bij het zien van de handhavers  gelijk om, maar er zijn dan nog steeds mensen die het alsnog proberen. Dit gaat niet alleen over fatsoen, maar ook over de veiligheid van kinderen. Er ontstaan onnodige onveilige situaties terwijl er voldoende parkeerruimte in de buurt is,' zegt Raat.

Aso-gedrag zat

De wethouder is het aso-gedrag flink zat, maar laat wel weten dat het overgrote deel van de ouders/verzorgers zich keurig aan de regels houdt en dat veel mensen ook op de fiets komen halen of brengen. Desondanks spreekt Raat van een hardnekkig probleem, dat al jaren speelt. Hij geeft aan dat er opnieuw met de scholen zal worden gesproken en hoopt vooral dat alle ouders/verzorgers hun verantwoordelijkheid nemen.

Vanmiddag werden geen bonnen uitgeschreven, maar waarschuwingen uitgedeeld. Raat laat weten dat er de volgende keer weer bekeuringen worden uitgeschreven.Reacties