Amstelveen – Sinterklaas komt op zaterdag 13 november 2021 naar Amstelveen. De Goedheiligman wordt na een korte intocht van circa een half uur, die om 11.30 uur start bij de rotonde aan de Rembrandtweg/Groen van Prinstererlaan, om 12.00 uur ontvangen op het Stadsplein.

Dat heeft burgemeester Tjapko Poppens bekend gemaakt, nadat hij een bezoek had gehad van een jonge leerling (Destiano) uit groep 6 van Basisschool Piet Hein. Destiano had namelijk een brief geschreven aan de burgemeester: zijn grootste wens was dat - ondanks de corona-perikelen - de ontvangst van Sinterklaas door zou gaan. 

destiano-burgemeester.jpg
De burgemeester nodigde Destiano uit op het raadhuis.

Wat volgde was hoog overleg tussen de burgemeester en Sinterklaas. Daaruit is naar voren gekomen dat Sint op zaterdag 13 november naar Amstelveen komt. Dit goede nieuws wilde de burgemeester graag zelf aan Destiano vertellen; Destiano werd daarom vanmiddag uitgenodigd op het raadhuis in Amstelveen. Destiano was blij dat Sinterklaas naar Amstelveen komt en vooral dat de burgemeester zelf met Sint had gesproken.

Het Sinterklaascomite heeft laten weten dat Sinterklaas al op volle zee op de pakjesboot vaart en onderweg is naar Nederland. Normaal gesproken maakt de Sint een intocht kris-kras door Amstelveen, maar dat zit er dit jaar niet in. Sinterklaas heeft benadrukt dat iedereen welkom is bij het kinderfeest in Amstelveen en dat er diverse pieten en een pietenband hem vergezellen, zo schrijft de Sint in een bericht op social media.Reacties