Amstelveen - De brug over rivier De Amstel tussen Amstelveen en Ouderkerk (N522) zal in het weekeinde van vrijdag 26 november (20.00 uur) tot en met maandagmorgen 29 november (06.00 uur) worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De afsluiting is noodzakelijk omdat er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd bij de kruising van de Burgemeester Stramanweg (N522) en de Hoger Einde. Ook de aansluitingen Hoger Einde-Noord en Hoger Einde-Zuid met de N522 zijn dan afgesloten.

Doorgaand verkeer via A2 en A10

Lokaal verkeer wordt ter plaatse met gele bewegwijzering omgeleid. Fiets- en voetgangersverkeer via de brug blijft wel mogelijk. Fietsers voor de Hoger Einde-Noord worden omgeleid via het Molenpad. Bussen en hulp- en nooddiensten worden eveneens langs het werk geleid en kunnen over de brug rijden. Voor overig doorgaand verkeer is de N522 ter hoogte van de brug gestremd; dit verkeer wordt omgeleid via de A2 en A10-Zuid.

Vernieuwing Brug Ouderkerk

De werkzaamheden aan de kruising van de N522/Hoger Einde maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door twee nieuwe bruggen.

De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.

Medio 2023 afgerond

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie Brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

Informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.Reacties